Taya - Flow-Mo Crew

Sunnuntaina 13. Helmikuuta 2005

Kerrotko hieman omasta bboy historiastasi:
Joo,eli vuodesta 1992 aloitin streetdancella,tyylillisesti se oli sillon himo hammereita jne.Näin myös Beat Streetin siinä 90-luvun alussa ja olin tosi kiinnostunut tanssista pitkään..jo joskus 10-vuotiaana kattelin innolla ja yritin mukana kun naapurin poika Niki veti himmeetä Wormia ja waveja takapihalla,hih.No sit vasta vuonna 1997 tapasin bboy Stepsin samas koulus mitä käytiin ja se osas backspinnin ja jotain steppei . Eli Steps opetti mulle backspinnin ja sixstepin ja olin ihan fiiliksissä.Yritin heti löytää stadista jonkun breikkikurssin,et saisin lisää infoa tanssista ja oppisin lisää,sillon ei ollut mitää nettimeininkiä et saisit tietoa heti kaikesta mahdollisesta,piti vaan löytää oikeeta jengiä,jotka kertois enemmän.Tanssivintil oli Petri Kanervan breikkikurssi ja sielt sit kaikki lähtiki eteenpäin.Tutustuin kundeihin,niitten crew oli sillonen Illmatic Crew ja pääsin messiin.Se oli hienoa aikaa se.Sitä sit hinkkas sitä sixsteppiä ja footworkkia pitkään kun oikeet henkilöt kerto miten tärkeitä ne on..Sit tapasin Lisan siinä 1998,se kans treenas meiän kaa.Täs on vuosien aikana ollut eri crewejä mut suhkoht samoi ihmisii messis,jotkut tietty lähtenyt eri suuntaa..oli Illmatic,Savage Feet ja nyt nykyinen FloMo!Siinä oli pähkinänkuores vähän historiaani,Vuosiin on mahtunut kaikenlaisia upeita hetkiä…

Missä tapahtumissa olet edustanut? Sijoituksia skaboista?
Sitä on tullut skabattua Suomessa,USA:ssa,Euroopassa ja Japanissa erilaisissa bboytapahtumissa.Suomessa eka Helsinki Battle vuonna 1999(kid forcen kanssa)jonka jälkeen oon ollut tietty suurimmas osas jameja Helsingis ja Kuopios jne.Flomon kanssa mennyt hyvin suomisijotukset(SM 1.sija 2002 ja 2003 jne.)Flomon kanssa oltu myös Ruotsissa ja Tanskassa (mm.Circle sensation 2.sija,Scandinavian boty 3.sija)Lisan kanssa oltu LAssa(bboysummit 03) ja Seattlessa(LOTF 02)Summitis tuli tyttöjen 20n2 voitto ja soolo Footwork flava skabassa 6.sija,mikä oli tosi hienoa,koska bboyta ja bgirlseja oli tosi monta osallistujaa,lähemmäs sata.Lords of the floor 02 20n2 oli mahtava myös,Lisan kanssa hävittiin vika battle,oltiin melkein great eight-illassa.Euroopas oon käynyt kattoo mm. BOTYa.Japanis on tullut skabattua :The FloorMasters Night2on2 ja freestyle battle 3on3,nekin meni hyvin.On ollut tosi upeeta saada mahdollisuus lähteä kiertää eri jameja..on se sen arvosta vaikka sit joutuuki tekee himona duunia et saa lisää rahaa,heh.Upeinta on ollut että on tavannut omia esikuvia ja nähnyt niitten fiilistelyy ringeissä ja tietty tavannut monien eri maiden tanssijoita ja kokenut sitä tajutonta energiaa,kun jengii tulee eri maista ja kaikki vaan siksi et rakastaa tätä tanssia ja saa hyviä fiiliksiä.Kaikki matkat on jättänyt hyviä muistoja ja antanut lisää inspiraatiota,mikä on tärkeetä.

Mikä tekee bboysta hyvän bboyn (kuten myös bgirl: )
Mä en halua luokitella hyvää ja huonoa bboyta/bgal sen kummemmin, mulle on tärkeetä et ainaki tiedän ite mitä teen..tietty tää kulttuuri sisältää et aina avaudutaan kuka on wäkki ja mikä on oikeeta,heh.Mut sitä se tulee olee aina.Mulle hyvä bboy on sitä et kun se tanssii,niin jengi vaan hajoilee siitä sen sielusta,energiasta sekä rakkaudesta musiikkiin ja siitä miten tuot esille itseäsi.Musta hyvällä bboylla ei tarvi olla miljoonaa muuvsia,tietty arvostan et perusteet on kondikses jne.vaan tärkeää on se tyyli ja itseilmaisu,pienetkin pikkukikat voi olla hienompia kuin joku yksi iso poweri.ja tietenkin sen musiikin huomioiminen:)Musta on myös tärkeetä luovuus,et bboy haluaa kehittää tanssia ja tuoda siihen vaikka jotain omaa,eikä aina kelaa et trendiliikkeet riittää,koska huudattaa voi paljon muullakin,hyvä bboy luottaa itseensä ja luottaa siihen mitä tekee,eikä vaihtele tyyliään jos joku wäkki friisi on muotia jne.Mut oman tyylin löytäminen ei aina ole helppoa,tekee sitä mikä itseään kiinnostaa.Eli siinä on tavoitetta olla hyvä bboy/bgal..sellanen itse haluaisin olla:)mut kukaanhan ei ole täydellinen,mutta täydellisyyden tavoittelu tappaa luovuuden,fiilistely on tärkeintä… Musta Footwork ja himo upsit,pikkutricksit/kikat jne on luksusta,mutta digailen paljon eri tyylisistä bboyst/bgaleista.Tietenkin mul on paljon lempi bboyta ja bgirleja,mut esim tietty Ken ja wicket ja Ivan(sen rähinä ja powerit,huh!) on ollut isoimpia inspiraatioita.Ja monet Japanilaiset bboyt.On niin monia..SkillMethods,Footwork Fanatics,Boogie Brats,Bgal Beta ja Asia one,Massive Monkees jne.jne.

Mielipiteesi bboyingin nykytilasta?
Musta on ollut hienoa huomata et Suomes enimmäkseen jengi panostaa kuitenkin footworkkeihin,eikä oo niin lähtenyt messiin tiettyyn friisimuotiin.Suomes on paljon nuoria kundeja,jotka kehittyy paljon lujaa vauhtia,se on hyvä.Tuntuu et paras breikki tulee Jenkeistä,Japanista ja Suomesta.hehe.Jenkeissäkin on paljon shittiä,mistä aina levii jotain tyylejä,mut bboying tuntuu välillä olevan pisteessä,mistä ei kauheesti ole päästy eteenpäin…se skabojen,isojen skabojen meininki..pitäs vaan olla sairaita huudatusjuttuja,sirkuspaskaa mistä mun mielestä bboying on kaukana.Ainahan skabat on kiinni kuka on tuomarina,se on todettu monta kertaa.Hyvää breikkiä ei enää usein nää,omasta mielestäni siis.Ellei tsekkaa jotai vanhoi ken pätkiä,tietenkin skillmethods oli posiitiivinen yllätys pitkästä aikaa.Eiköhän aika tuo taas jotain uutta ja mielenkiintoista,tai sitten ei bboying on ympäri maailmaa kehittynyt varmaa kahessa vuodessa ihan tajuttomasti.

Millainen musa uppoaa treeneissä / jameissa? vapaalla?
Olen jo luukuttanut 90-luvun alusta rappia,joten se on edelleen luksusta,varsinkin 90-luvun alun Nyki biitit jne. Vanhempi hoppi on hyvää.Digailen mm.Group Homesta,Ultramagnetic mcs,Organized konfusion,Pete rock,Masta Ace,O.C.Treeneis tarvii vaihella musaa et saa inspiraatiota,tietty funkbreaksit,hoppi toimii.Kuuntelen myös paljon soulia ja vanhempaa R&Btä,soul ja healing hiphop on hyvää kun haluaa chillaa.House on myös hyvää.Jameissa toimii parhaiten mm himo Rakim ja funkbreaksit.Mul on aina ihme musakausii,et kuuntelee välil jotain tiettyä.

Ketä arvostat, shot out??
On paljon ihmisiä kenelle tippuu propsei… FloMo (iluuuvuguys and my girl Lisa)..tietty koko Rock Steady, Footfork Fanatics, Skillmethods, Asia, Beta, Steps, Hypnotik, Elastic, Uniikki, Lil P, kok rytmisektio, Link, Sara… On niin paljon ja tiedän et kaikki kenelle propsei niin tietää et on listassa, mikä on pitkä.

Lopuksi, millaisia terveisiä lähetät suomen bboysseille?
Jooh, treenatkaa ja batlatkaa paljon ja Suomen hiphop-tanssijat…pliis menkää setittää rinkiin, tanssi kuuluu rinkeihin ja klubeihin, ei mihinkää studioihin..:) Aight, peace kaikille ja Kiitos Taukojalka!!!

http://www.myspace.com/flowmo

Kommentit

Comments are closed.