Nokia Urban Music Festival UK, 2005

Keskiviikkona 27. Huhtikuuta 2005

16.4.2005, Lontoo Iso-Britannia

NUMF on tajuttoman kokonen hyväntekeväisyysfestari, jossa tänä vuonna oli ilmeisesti n. 16 000 katsojaa. Pääesiintyjinä muun muassa Will Smith, De La Soul, Xzibit, Common, Faith Evans yms yms. Muusikkojen ohella areenan keskellä oli Battle Stage, jossa skabailtiin mm. bboyingissa, ”streetdancessa” ja freestyle räbäytyksessä. Bboy-puolesta vastasi Lontoon vanha punaparta Hooch, joka on päävastuussa myös UK Champseissä. Koko festarin oli tarkotus olla kaks päivänen, mutta jostain syystä se oli viime hetkellä kutistettu yhteen päivään. Aikataulujen ynnä muiden kanssa oli siis paljon ongelmia. Samalla myös bboyskabojen alkuperäiset suunnitelmat 2on2- ja 4on4-battlesta oli kutistettu pelkästään 4on4-skabaan ja palkinnot oli yhdistetty yhdeksi potiksi, 3000 puntaa. 8 kutsuvierasryhmää, mm. Massive Monkees, Spin Kings, Natural Effects, Phase T ja Ghost Crew kokoonpanolla Big Freeze, Flaco, Ätä ja allekirjoittanut.

Näissä jameissa yleisö oli tullut katsomaan räppäreitä ja bboyt oli semisti täyteohjelmaa, josta siitäkin koitettiin karsia aikataulun vuoksi. Edellisinä vuosina kaikki on kuulemma hoitunut tosi hyvin, tänä vuonna oli suuria ongelmia esim kyytien ja hotellien laadun kanssa. Karsintabättlet vedettiin isolle hallille ilman yleisöä. Ekalla rundilla meille vastaan tuli Lunatiks-porukka Espanjasta mitkä hoidettiin alta melko helposti. Lunatiksit puski sellasta melko perus eurooppa-airchairmenoo.

Semifinaalit pidettiin kaikkien yllätykseksi lava-ajan puutteen vuoksi backstagella. Musiikit rennosti mankasta ja meidän battlessa soi drums and more drums by Rome 1 and Tibbz. Vastassa meillä oli Natural Effects. Koska musiikkia ei saanut kovin kovalle, kaikki mitä battlen reunalla sanoi kuului koko yleisölle. Tästä johtuen battle meni melko pitkälti shaissen jauhamiseksi, mikä oli ihan hauskaa. Battlen parasta antia oli, kun NE-jäbät syytti meitä Rock Steady-baittareiks, josta Crazy Leggs veti herneet nenään ja piti Naturaleille luennon kesken battlen! ”Foundation was formed before Rock Steady” ja niinhän se on.

Toinen semifinaali oli Massive Monkees vastaan Spin Kings. Ihan hyvä bättle, Massiveja oli vaan kolme, Juse, Jeromeskee ja Rage. Spin Kingsseillä Cico, Junior ja pari muuta kehonrakentajaa. Massivet hoiti homman kotiin tyylikkäästi kliineillä sooloilla ja rutiineilla.

Finaalissa sitten Ghosts vs Massive isolla lavalla. Yhtäkkiä tajuttomasti jengiä, koko areena ihan täynnä. Pelissä oli nyt massien lisäksi myös Dj Leacy appreciation award ja paikalla Leacyn perhe, eli panokset oli korkeella. Bättle käyntii, dj Fingaz levareitten takana. Fingaz oli ihan ulapalla ja soitteli klubiträkkejä, joista ei hillitöntä fiilistä herunu. Hoidettiin battle perusvarmasti, Massivet vaikutti vähän epävarmoilta ja kämmäili vähän jopa rutiineja, mitä ei olisi osannut odottaa. Siinä mentiin, Ghost Crew 3000 puntaa ja dj Leacy Award.

Koko viikonlopun parasta antia oli kuitenki sunnuntain after party, ja Crazy Leggsin runit siellä. Vanha mies, mutta timmissä kunnossa. Funky funky. Ihan siisti reissu, mukavaa kierrellä suurkaupunkia muutenkin kuin perus bboy-budjetilla. Seuraavaa odotellessa ja kevättä vietellessä…

Kommentit

Comments are closed.