KPO Breaks Tribute

Perjantaina 22. Toukokuuta 2009

KPO Breaks

KPO Breaks

Joku saattaa ihmetellä, miksi tämä posti on kategorisoitu ajankohtaiseksi, vaikka viimeiset Breaksit menivät jo yli kuukausi sitten. Kun aloimme viime vuonna kehittämään uutta Taukojalkaa, kunnianhimoinen tavoitteemme oli julkaista se ennen 9. KPO Breaks -tapahtumaa. No ei aivan keritty. Tämän jälkeen tarkoitus oli mennä online ennen Taukojameja. Senkin missasimme täpärästi. Tein itselleni lupauksen, että Final Deadline on ennen 10. KPO Breaksiä, tai heitän hanskat tiskiin ja koko sivuston sen mukana. Mutta niinhän se on kun tekee projektia mistä ei rahaa tule vaan hyvää oloa ja karmaa, tasapainotellen aikansa opiskelun, työn ja tyttöystävän välillä, asioilla on tapana vähän lykkääntyä.

Maaliskuussa alkoi näyttää jo hyvältä ja homma oli mielestäni hyvässä vaiheessa. Mutta kun H-hetki lähestyi, näytti julkaisu olevan yhä kauempana ja tiimalasissa hiekka hupeni. Breaksit meni, mutta Taukojalka tuli, vaikkakin vähän “myöhässä”. Siksi halusinkin pohjustaa postia tällä tarinalla koska tämän postin, Taukojalan julkaisun ja 10. KPO Breaksin piti kulkea käsi kädessä.

Itse kävin jokaisissa KPO Breakseissä vuodesta 2000 aina tähän vuoteen asti ja täytyy sanoa, että noina vuosina, (melkein) joka vuoden huhtikuussa, ainakin yhden viikonlopun vuodesta vietti parhaimpien ystäviensä ympäröimänä ja juuri siinä paikassa missä halusi olla. Mikään vuosi ei pettänyt ja toi mukanaan jotain uutta, mutta samalla säilytti jotain perinteistä. Ensimmäisenä kertana taisin itse olla 14 vuotias ja matkustimme junalla paikan päälle koko silloisen Crewini (Foo-Moves Crew) kanssa. Kotoa ei ollut tuolloin tullut lupaa jäädä edes paikan päälle yöksi, jotenka suuntasimme kiltisti kohti Jyväskylää tapahtuman päätyttyä. Tapahtuman jälkeiset fiilikset olivat kyllä uskomattomat ja KPO Breaks 1 taisikin olla ensimmäinen bboy-tapahtuma missä ikinä olin käynyt. Seuraavana vuonna ei ollut kysymystäkään menisimmekö uudelleen. Perinne jatkui vuodesta vuoteen ja pikkuhiljaa alkoi tuntea lähes kaikki ihmiset, jotka paikalle aina joka vuosi tulivat. En muista milloin itse tutustuin kahteen kaveriin tapahtuman takana, mutta suuri kunnianosoitus ja kiitos näille Herrasmiehille, Kimmolle ja Jussille! Samoin iso kiitos myös koko Nuorisokeskus 44:n henkilökunnalle ja kaikille vapaaehtoisille, jotka vuodesta toiseen saivat osaltaan tapahtuman mahdolliseksi. Myös kaikki osallistujat, katsojat, DJ:t sekä flabojen ja paitojen eteen töitä tehneet, kiitos! :)

Toistaiseksi viimeiseksi jääneessä 10. KPO Breakseissä sai ensi-iltansa myös KPO Breaks -elokuva. Elokuva koostuu vuosien varrelta kertyneestä videomateriaalista ja etenee kronologisessa järjestyksessä aina vuodesta 2000 vuoteen 2009. Pääosissa elokuvassa ovat KPO Breaks -tapahtumissa tanssineet bboyt ja bgirlit, mutta elokuvan jakaa kaksi haastattelusessiota, joissa Suomen arvostetuimmat ja kovimmat Bboyt kertovat omia muistoja ja mietteitään KPO Breakseistä sekä sen merkityksestä. Ehdottomasti ostamisen arvoinen pätkä, jonka ovat tuottaneet Kimmo Rantalainen ja Anssi Kuivalainen. Elokuvaa voi kysellä esimerkiksi lähettämällä Anssille sähköpostia tai kirjoittamalla hänen seinälleen Taukojalassa.

Koska seuraavaa kertaa ei näillä näkymin tule, itselläni ainakin herää kysymys onko kyseisen tapahtuman korvaavaa vuotuista kohtaamispaikkaa enää tulossa? Toivon ja uskon että totta kai on, mutta isoihin kenkiin on kyseisellä tapahtumalla hyppääminen…

Aiheesta muualla:

Focuksen videohaastattelu Savon Sanomissa
Mercy-One:n blogiposti KPO Breaks Kympistä
KPO Breaks kuvia Flickr:ssä

Kommentit

Comments are closed.