Avainsanat

Merkinnät jotka on merkitty avainsanalla ‘bboy’.

UK B-Boy Championships

Keskiviikkona 3. Elokuuta 2011

UK B-Boy Champs Scandinavia Flyer

UK B-Boy Championships/ Scandinavian/Baltic/Easter​n Europe Qualifiers @ HIMOS AREENA 5.-6.8.2011

UK BBoy Championships on yksi ensimmäisiä kansainvälisiä katutanssitapahtumia.

Tapahtuma järjestetään jo 16. kertaa maailmanlaajuisesti ja on vakiinnuttanut paikkansa yhdeksi arvostetuimmista ja tavoitelluimmista katutanssikulttuurin kilpailuista. Tapahtuma kerää ympäri maailmaa järjestettävistä aluekarsinnoista voittajat, jotka lennätetään finaaleihin Lontooseen ottamaan toisistaan mittaa suuren yleisön edessä 15.10.2011.

Tapahtuman Pohjois-Euroopan karsinta on vakiinnuttanut asemansa Suomessa ja kerää vuosittain sekä kilpailijoita että katsojia muunmuassa Ruotsista, Venäjältä, Virosta, Norjasta, Tanskasta, Latviasta, Valko-Venäjältä.

Tapahtumasta on muodostunut jokavuotinen perinne monille tanssijoille, jolloin he matkaavat paikanpäälle niin kisaamaan kuin tapaamaan ystäviään eri maista. Skandinaaviassa ja Baltian maiden alueilla ei järjestetä muita karsintoja finaaleihin, joten tapahtuma kerää kaikki alan osaajat Suomeen kilpailemaan finaalipaikasta Lontoossa.

Tänä vuonna Saiffa / Flow Mo Dance School on saanut tehtäväkseen toteuttaa aluekarsinnat ja ne tullaan toteuttamaan yhteistyössä Pipefest Himoksen kanssa! Lue lisää

Kirjoittanut jesse, klo 10.16, kategoriaan Ajankohtaista | Comments Off

Suomen bboy liitto

Perjantaina 4. Maaliskuuta 2011

bboy

Taukojalka on yhteistyössä äskettäin perustetun Suomen bboy liiton kanssa. Liiton tarkoituksena on suomalaisen bboy kulttuurin edistäminen ja kehittäminen. Lähtökohtana on toiminta, jonka tekevät breikkarit breikkareille. Liiton tiedotteet löydät jatkossa Taukojalan keskustelualueelta, jonne voit myös lisätä omat kysymyksesi ja kommenttisi. Osallistumalla liiton toimintaan voit itse vaikuttaa tämän kulttuurin tapahtumiin ja suuntaan.

Tervetuloa mukaan!

Liiton perustajat:
Alex Gyllenbögel, Charles Salter, Kai Viljanen

Kirjoittanut jesse, klo 0.16, kategoriaan Ajankohtaista | 21 kommenttia »

Haastattelussa Bboy Laos

Torstaina 15. Lokakuuta 2009

Taukojalka tapasi Bboy Laosin IBE 09:n jatkobileiden jälkitunnelmissa. Haastattelussa Laos kertoo mm. mietteitään oman tyylinsä kehittämisestä.

Kirjoittanut jesse, klo 23.22, kategoriaan Haastattelut | 210 kommenttia »

Bboy Ynot, Rock Steady Crew - Interview

Maanantaina 20. Huhtikuuta 2009

Ynot - Rock Steady Crew

Ynot - Rock Steady Crew

Wassup bboy Ynot, could you introduce yourself to the readers of Taukojalka.com?
I’m b-boy YNOT. A student of hip-hop. Slave to rhythm. Full time imaginary.

Tell us about your history? Who and what inspired you over the years to become the dancer you’re nowadays?
I guess I can start first with my introduction to music. I started as a jazz artist, and was also into big band. I’ve played the clarinet, the tenor saxophone, and percussion. I then stumbled upon an amazing musical genius named James Brown. Funk and soul music opened me up to new ideas. I discovered hip-hop a bit before then but I never really got into it. Not until I went backward to the original music and then realizing where most hip-hop has sampled from. That is when I began to like it. More hip-hop was around me than anything, and it was through hip-hop that I first saw dance. But it was the funk and soul that gave me a feeling to want to dance.
It has always been the music that inspires me. Other dancers have inspired me in a lot of ways seeing how they interpret their feeling. Some of these dancers are the rock steady crew, elite force/moptops, and the electric boogaloos. I get inspiration from lots of people but those were the main ones in the development of my style. Also, the time I came up in plays a HUGE part in the way I dance. In the late 90’s people danced much differently. I try to maintain that energy that was being given off from the dancers of my generation. Lue lisää

Kirjoittanut focus, klo 19.11, kategoriaan Haastattelut | 237 kommenttia »

Rome One

Sunnuntaina 13. Helmikuuta 2005

romeoneKerrotko hieman omasta bboy historiastasi:
Aloitettiin ‘97 kavereiden kanssa kun saatiin käsiimme saksalainen graffapätkä jostain vuodelta ‘95, Overkill 3. Siinä oli muutama breikkiclippi, Swiftrock, Storm, Actuel Forcesta Karim ja Gaban ja muita Euroopan bboy kingejä siltä aikakaudelta. Oltiin jostain keksitty jo paljon aiemmin et pitäis alkaa breikkaamaan mutta vasta ton pätkän kautta aloitettiin, katottiin siitä foundationeita ja ennenkaikkea footworkkia, powerit ei niin sytyttäny sillon, mulla oli kyllä silloin tosi huono kordinaatio ja heikosti voimaa. Helsinki City Breakers synty sillon, T-Rex ja Steps aka DablC on mun lisäks enää kehissä siitä possesta. Tiet eros ja perustettiin Espoon osaston kans Stepwise. Jesse13 alkoi treenaamaan uudestaan sillon, tuli Anssin aka Tronkin kellarisessioihin kehiin meidän beesiin. Stepwise kuopattiin kun muut jäbät lopetti ja perustettiin Teemun aka Triviaalin kanssa Rytmisektio johon pyydettiin DablC ja Floormonk mukaan ja myöhemmin vielä Ima. Vähän aikaa sitten Rytmisektiostakin tuli historiaa ja nyt olen soolona, edustan itseäni ja näen ensisijaisesti vaivaa oman tanssini eteen. Ja jos korkeammat voimat sen suovat, en enää vammaudu… :)

Mites muuten noi vammat, niistähän sulla on kokemusta?
Jep, huonoa onnea on ollut.. Välilevyn pullistuma TREvenge 3ssa, siitä parantuessa meni kuukausia, Kmelin workshopissa repes nivelsiteet ja 2½kuukautta loppujenlopuks taukoa sen vuoksi. Viikko ennen Circle Sensation ‘04 Malmössa vahingoittui olkanivel, runsas kuukausi meni siinäkin. Vammojen aikana oli synkkää mutta Lue lisää

Kirjoittanut jesse, klo 22.51, kategoriaan Haastattelut | Ei kommentteja »

Jesse13

Torstaina 10. Helmikuuta 2005

jesse13Kerrotko hieman omasta bboy historiastasi:
Aloitin breikkaan 1984, sillon oltiin muutaman kaverin (Mr Jazz KK) kanssa nähty Music Box (sillonen taivaskanava) kanavalta, jotain musavideoita missä oli breikkiä jotain pätkiä wild style leffasta. Niitä kun oltiin tarpeeksi katseltu ja todettu, että on siistii touhuu, et pitää aloittaa itsekkin reenaan. Tässä vaiheessa homma oli siis täysin kopiointia/matkimista. Sitten suomeen tuli leffat Beat Street ja Breaking joista sai jo sen verran infoa hip hopista, että alkoi ymmärtämään mikä on homman nimi bboyingissä. Tässä vaiheessa aloitettiin reenaan tosissaan ja yritettiin keksiä itsekkin jotain uutta. Suomi breikin kulta-aikaa kesti tonne 1989 asti jolloin se alkoi hiipumaan eikä ollut enään muodikasta. Reenailin lähes tulkoon yksikseni vuoteen 1992 asti. Sitten alkoi omatkin paukut loppua ja reenailin vain satunnaisesti, tosin kävin kyllä edelleen jameissa setittämässä. Sitten 1997 näin videolta saksa breikkiä (Swift Rock,Storm etc..) ja se iski todella lujaa. Tällöin aloitimme Ces500 kanssa reenaamaan taas tosissamme. Tällöin otettiin uusio käyttöön FloorFellas nimi, jota olin itse käyttänyt 80-luvun lopussa ja 90-luvun alussa. Sitten muutin hesaan 1998 ja vähän sen jälkeen tapasin uuden koulun ryhmän Stepwise ja aloin reenaamaan heidän kanssaan. Siitä lähtien olen reenaillut hesassa ja tanssinut erinäisissä kokoonpanoissa ja muutenkin ollut mukana Suomi bboy skenessä. Olen ollut tuomarina skaboissa ja julkaissut ensimmäisen suomalaisen bboy leffan. Ja jatkoa seuraa :) Lue lisää

Kirjoittanut jesse, klo 15.03, kategoriaan Haastattelut | 214 kommenttia »