"Up with attitude - Askel asenteella" Yle TV2 Dokumenttiprojektissa 22.7.

Taukojalka keskustelu » Tapahtumat

(3 viestiä)
 1. Keskiviikkona 22.7. klo 23.45-00.50 välillä Yle TV2 Dokumenttiprojekti näyttää TULEVAISUUDEN TEKIJÄT nimen alla kuusi lyhytdokumenttia, joista yksi on 27-minuuttinen "Up with attitude - Askel asenteella"

  TRAILERI: http://www.youtube.com/watch?v=UTGzsRJUdsQ
  Facebook event: http://www.facebook.com/event.php?eid=190765730153

  Up with attitude – askel asenteella on dokumentti, jossa seurataan Dennis "bboy ÄTÄ" Nylundin ja koreografi Reija Wäreen yhteistyönä tekemän ÄTÄ- sooloteoksen valmistumista. ÄTÄ – debyytti sooloteos oli Kiasmassa elokuussa 2008 järjestetyn URB08 – festivaalin avausesitys. Se kertoo bboyn suhtautumisesta itseensä, ympäröivään maailmaan sekä kilpailuhenkiseen break – kulttuuriin. Lisäksi teos pohdiskelee eroja siinä, miten laji näyttäytyy ulkopuolisille, ja miten tanssija itse sen kokee. ÄTÄ yhdistää break -ilmaisua nykytanssiin, joka oli molemmille tekijöilleen uusi ja avartava kokemus.

  Dokumentti päästää katsojan lähelle seuraamaan vauhdikkaita harjoituksia ja tarkkaa liikekielen yksityiskohtien hiontaa. Hikipisarat valuvat pitkin tanssijan kasvoja, eikä pettymyksiltäkään voi välttyä. Harjoitusten ja esityksen valmistelun lomassa ilmoille heitetään ajatuksia myös break -kulttuurista - ja sen nykytilasta.

  Tanssin eri muotojen, breakin ja nykytanssin, yhdistäminen samaksi teokseksi, sekä uuden opettelu vaativat sitkeyttä: ”Harjottelun määrä pitäs olla niin suuri, että silloinkin kun on huono päivä, ja kaikki menee pieleen, esitys on silti tarpeeks hyvä.” Uuden kokeilu ja innostus oman alan laajentamiseen ovat liikkeellepaneva voima, jotka kantavat koko produktion läpi. Taidetanssipuolelta tuleva Reijan Wäre ja itseoppinut breakvirtuoosi Dennis Nylund saavat inspiraatiota toistensa liikekielistä. Mutta millaisen työn takana on yhteisen ilmaisukielen löytyminen?

  Up with attitude – askel asenteella ei ole esitystaltiointi, vaan se sukeltaa pintaa syvemmälle päähenkilönsä persoonaan. Ätän kautta katsojaa rohkaistaan seuraamaan omia unelmiaan ja kannustetaan omien rajojen rikkomiseen. Siksi se ei ole pelkästään break – tanssin harrastajille suunnattu teos, vaan dokumentista löytyy laajempiakin yleisöjä koskettavia elementtejä.

  Ohjaus & kuvaus: Jussi Autio
  Käsikirjoitus: Jussi Autio & Jani-Matti Salo
  Leikkaus: Ville Strengell & Jussi Autio
  Äänisuunnittelu: Timo Björksten
  Tuotanto: Jani-Matti Salo
  TAMK / Taide ja Viestintä 2009

  Lähetetty 8 vuotta sitten #
 2. Muistakaa katsoa nyt keskiviikkona!!!

  Lähetetty 8 vuotta sitten #
 3. Siisti oli!

  Löytyy Areenasta vielä keskiviikkoon asti (alkaa 12:50 kohdalla) osoitteessa http://areena.yle.fi/video/322266

  Lähetetty 8 vuotta sitten #

Tämän aiheen RSS

Vastaus

Kirjaudu sisään osallistuaksesi keskusteluun.