Walter De Camp -vastine

Taukojalka keskustelu » Vapaa sana

(6 viestiä)

Ei vielä avainsanoja.

 1. Lukaisinpa juuri uusimman City-lehden, joka omasta mielestäni oli totuttuun tapaan melko pintapuolista huttujournalismia keskeisimpänä aihealueenaan skenejulkkikset ja siivittäjänään mitä räikein product placement.
  Poikkeuksena lehden antiin olen pitänyt aina Walter de Campin palstaa, jossa Helsingin yöelämää ja seurapiirejä seuraava toimittaja on laukonut nasevia kommenttaareja lukijoiden esittämiin kysymyksiin.

  Uusimmassa lehdessä Camp menee kuitenkin pahasti metsään vastatessaan lukijan esittämään kysymykseen "hoppareiden" löysien vaatteiden alkuperästä:

  Camp vastaa: "Hip hop -tyyli sai alkunsa breakdancesta. Breikkaajat halusivat käyttää väljiä vaatteita voidakseen tanssia vapaammin. Tyylin lähtöhtaa voi mielestäni etsiä myös 1920-luvulta, gangsterismin kultakaudelta. Miesten puvuissa oli silloin väljät housut, joiden haarat roikkuivat melko alhaalla. Kun kaikella on tapana aina mennä aina vain pidemmälle, hoppareidenkin haarat roikkuvat jo polvissa".

  (Koko vastaus löytyy uusimman Shitty-lehden sivulta 27).

  No niin, Campin palstahan on Spede Pasasen kuuluisan "This is humor" -lausahdeuksen mukaisesti sitä itseään. City-lehden jututkin tavoittavat lähinnä 15-35-vuotiaat kaupunkilaiset ja lehden jutut menevät yleisellä tasolla yhdestä korvasta sisään ja toisesta ulos. Eli periaattessa asiaan voisi b-boy:na suhtautua EVVVK ja porhaltaa kisikselle treenaamaan as usual.

  Miksi asia sitten minua kiinnostaa ja olen sen Taukojalkaan postannut? Senpä takia, että ajattelin kirjoittaa Campille vastineen aiheeseen liittyen. Ihan vain senkin takia, että sattuu huvittamaan. Mielestäni Camp kirjoittaa niin tökerösti ja mututuntumalla, että kirjoitus huutaa vastinetta.

  Niinpä pyytäisin kaikilta b-boy-skenejulkkiksilta ajatuksia, kommentteja ja linkkejä liittyen b-boy-vaatetuksen historiaan. Koostan niistä vastineen, jonka lähetän Campille.

  Kärjistäen: Onko todella niin, että b-boy:t lanseerasivat LÖKÄPÖKSYT hiphop-kulttuuriin, jotka sitten median käynnistämän kulttuurievoluution myötä päätyivät naapurin Anteron vaatehyllyyn?

  Jos nyt katsoo ensimmäistäkään kuvaa Hip Hop files -kirjasta puhumattakaan 1980-luvun klassikkoleffoja, niin lienee selvää, että asiainlaita ei ollut niin, vaan b-boy-tyyli oli alunperin melko tyköistuvaa ja sporttista. Lökähousuthan käsittääkseni löivät läpi hip hoppiin juuri 1980-luvun lopusta eteenpäin, kun yhteiskunnallisesti kantaaottavempi ja jengielämästä ammentava räbä löi läpi. Ja niin edelleen.

  Mutta tosiaan, jos herää ajatuksia, monologeja tai linkkiehdotuksia, niin kiitos jo etukäteen!

  peace out.

  Lähetetty 8 vuotta sitten #
 2. Nnnnnnnnnnjääää...

  Kieltämättä nyt mentiin metsään aikamoisella rytinällä...

  MUISTAAKSENI Jeff Changin Can't Stop Won't Stop:ssa (hyvä kirja, kannattaa tsekata!) väitettiin että löysät housut/vaatteet tuli mukaan kuvioihin vasta kasarilla kun länsirannikon skene alko nousemaan, funk-tyylit lähti kehittymään jne.. Sieltä jengikulttuuristahan noi löysät pöksyt kait tulee, vissiin käytännönläheisempää kun housuihin voi piilottaa vaikka mutkan ilman et se pilkottaa sieltä heti läpi (??) Voin muistaa täysin väärinkin, ei pysty tähän saumaan tarkistaan kun oma painokseni ks. opuksesta on lainassa Elmolla tai Jonilla tai jollain..
  Anyways kirjoitappa napakka teksti, ois mielenkiintoista nähdä kestäiskö Walterin ego moisen räikeän erheen paljastumista...
  Ka-Pow!
  Peace

  Lähetetty 8 vuotta sitten #
 3. P.S Nyt kun lukaisin tuon postauksesi uudestaan niin tosiaan tuli aika hyvin kyllä vaan toistettua samat jutut mitä jo tuossa mainitsitkin + en tiedä miten hyvin allekirjoittanut sopii tuohon "bboyskenejulkkis"-kategoriaan hahaha...

  Jokatapauksessa sellainen linkkiehdotus että tässä NYCB-pätkässä löytyy ainakin aika herkullisesti sitä toista ääripäätä http://www.youtube.com/watch?v=kW5d_YjQZyM elikkäs gearit on mallia "tiukka-ku-tiikeri" ja Reaganille ainakin maistuu!

  Lähetetty 8 vuotta sitten #
 4. Löysistä housuista on muutama erilainen teoria, joista yksi perustuu kaupunkien köyhien alueiden hand-me-down-kulttuuriin. Muksut saivat tyytyä isobroidin farkkuihin, joihin sitten kasvettiin sisään. Toinen teoria nimeää tärkeimmäksi vaikuttajaksi vankiloissa vallinneen vyökiellon. Kun housut roikkuivat vankilassa, ne saivat roikkua myös vapaalle jalalle pääsyn jälkeen.

  Varsinaista yksiselitteistä totuutta tuskin koskaan löytyy, mutta esimerkiksi slyrren mainitsema mutka-faktori tukee jälkimmäistä teoriaa.

  Alkuaikoinahan bboy-muoti oli käsittääkseni juuri tiukkaa verrariosastoa.

  Lähetetty 8 vuotta sitten #
 5. 80' luvun skenes oli myös kyl puman ja adidaksen verkkarit aika isos käytös kuten myös iha normi farkut jotka ei kyl lököttänyt mitenkää näkyvästi tai ollenkaan. Tää housujen lökötys juttu taitaa tulla tuolta LA paikoilta jossa Funk tyylin tanssien ja jengi elämäl oli enemmän vaikutusta vaatetukseen. Myös molemmat tf53:n sanomista teorioista on jotenki pidettävä paikkansa ellei jompikumpi sitten ole myös pää syy koko juttuun. Mut mun mielestä NY mestois 80 luvun breikkareilla oli tosi fresh pukeutuminen ei lököttäminen kuulunut siihen aikaan.

  Lähetetty 8 vuotta sitten #
 6. Kiitos vastauksista! Tavoitteenani olisi kyhätä vastine joulupyhien jälkeen, joten pistäkää vaan lisää kommentaareja tulemaan, jos mieleen juolahtaa jotakin!

  Lähetetty 8 vuotta sitten #

Tämän aiheen RSS

Vastaus

Kirjaudu sisään osallistuaksesi keskusteluun.